Nagyon sokan tudják, de a The Walking Dead a Trónok harcához hasonlóan irodalmi alapanyagból merítkezik, így amikor a 7. évad premierjében Glenn koponyáját beverte Negan, az egy az egyben a képregény történéseit követte. A különbség a két sorozat között az, hogy a Trónok harca George R. R. Martin lassúsága miatt utolérte a regénysorozatot és le is hagyta azt. A Havas Jon halála utáni részek már nem számítanak kánonnak, a szerző el is mondta, hogy lesznek különbségek az ezután érkező könyvek és a tévés adaptáció között.

Sokak szerint az AMC zombisorozata, a The Walking Dead is kezdi utolérni a képregényeket, a készítő Scott M. Gimple szerint azonban ők nem fognak olyat húzni, mint a Trónok harca. A sorozat jelenlegi showrunnere azt is elmondta a Hollywood Reporternek, hogy mindössze egy esetben előzhetnék le a tévészéria történései az alapanyagot: ha elkaszálnák a képregényeket, az AMC viszont úgy döntene, hogy ennek ellenére képernyőn tartja a The Walking Deadet.

Mint ismeretes, a The Walking Dead képregény jelenlegi történései évekkel később járnak a sorozathoz képest, ráadásul Gimple arról is nyilatkozott, hogy az AMC produkciója lassítani fog ahhoz a tempóhoz képest, amire a rajongók számítanak. Az alkotók ugyanis reflektálni akarnak a kialakult helyzetre, arra, hogy miképp próbál megbirkózni Alexandria Neganékkel. Sőt, a sorozat a későbbiekben is igyekszik majd a képregényekhez képest kibővíteni a The Walking Dead világát. A producerek azt is hozzátették, hogy nagyjából a 20. évad környékére érheti be a széria az irodalmi alapanyagot, addig azért még van pár év.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része