Kedden és szerdán rendezik meg hazánk legnagyobb médiakonferenciáját, a Media Hungary 2016-ot, melyre a SorozatWikit is meghívták. A rendezvényen minden évben ott van szinte a teljes szakma, köztük a legfontosabb tévés vezetők is. Előadást tartanak, vagy kerekasztalos beszélgetésen vesznek részt többek között az RTL, a TV2, az MTVA, a Sony, a Viacom, az HBO és az AMC vezetői, valamint idén rekordszámú külföldi szakember is. A 2016-os konferenciának két meghatározó témája lesz. Egyrészt, az hogy egyre nő a digitális bennszülöttek és digitális bevándorlók száma, akik kihasználják a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségeket, eszközöket. Másrészt az, hogy a média és kereskedelem egyre inkább arra fókuszál, hogy hogyan tudja kiszolgálni a fogyasztók élmények iránti vágyát.

Nézzük, a tévézés szempontjából kik lesznek a legérdekesebb vendégek. Rögtön a keddi napon, a rendezvény elején egy igen érdekes tévés előadás lesz. Dirk Gerkens az elmúlt években az RTL vezetőjeként lépett színpadra a konferenciákon, most azonban már a TV2 Csoport vezérigazgatójaként beszél majd. A téma címe, “A televíziózás köszöni jól van” lesz. Délután Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyeztesse, programigazgatója fog beszélni.

Őt kövei Bartosz Witak, aki a Viacom kelet-európai és izraeli ügyvezető igazgatója, aki a közép-európai televíziós trendekről fog beszélni. Nem sokkal később Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója is színpadra lép, aki elmeséli mire költ a közmédia 80 milliárd forintot évente. Ezután Lakinger József, a Sony regionális brandigazgatója következik, Filmek a televízióban témával. Közel egy óra múlva Radóczy Katalin, az AMC programigazgatója fog beszélni, Pszihosokk 14 címmel.

Ezt követően egy nagyon érdekesnek ígérkező kerekasztalos beszélgetés következik majd, az elábbi résztvevőkkel: Kabai Zoltán (Viacom), Lukáts Péter (Hír TV), Németh Szilárd (ATV), Pauwlik László (Hír TV), Temesvári Marietta (Sony), Ökrös Gergely (TV2 Csoport). A különböző csatornák vezetői azt próbálják majd megfejteni, hogy mit hoz a jövő a tele. Késő délután Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgató készül előadással, “Kábelhatalom – jövő vagy jelen?” címmel. Kora este beszél még Harsányi Gábor, a Viacom regionális kereskedelmi igazgatója és Szabó András az RTL digitális és fejlesztési igazgatója.

hirdetés

A platform záró beszélgetés lehet a legérdekesebb, ahol a legfontosabb kereskedelmi csatornák és a kábelszolgáltatók vezetői ülnek össze, egy közel egy órás beszélgetésre. A résztvevők a következők: Bartosz Witak (Viacom), Dirk Gerkens (TV2 Csoport), Magnus Ternsjo (UPC), Rajki Annamária (Magyar Telekom), RTL Magyarország képviselője, Ryszka Sambor (Digi), Schneider Henrik (Antenna Hungária), Tarr János (Tarr Kft). Itt nyilván a két nagy országos csatorna, az RTL és a TV2 terjesztési díjáról lesz szó, melyet a következő hónapokban fognak bevezetni és ami a piac összes szereplőjét érintheti.

A második nap ugyan már nem lesz külön tévés részleg, de így is akadnak a témában érdekes elődadások. Piros Máté az AMC-től délelött a “Jelentős, mégis méretlen: Out of home nézettség a sportban” címmel tart előadást, délután pedig Benda Gergely az HBO reginális marketing igazgatója beszél a tapasztalatukról az online tartalomfogyasztásról.

A rendezvény május 10-11-én, tíz párhuzamos konferenciával a média és kommunikációs szakma teljes spektrumát lefedi a televíziótól, a nyomtatott sajtón, közösségi médián és neuromaketingen át, a közösségi média és tartalom marketing trendekig. Az előadók között megtalálhatók az összes meghatározó magyarországi médium képviselői.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre