A Watchmen első évada október 20-án indult el az HBO-n, a produkció Alan Moore és Dave Gibbons klasszikus képregényein alapszik. A produkció készítője Damon Lindelof (Lost, A hátrahagyottak), a történet egy alternatív Amerikába kalauzol, ahol álarcok mögé bújt rendőrök és maszkos civilek próbálnak rendet tartani a társadalomban. A Watchment pozitívan fogadták a kritikusok és a jó nézettség alapján széles körben talált rajongókra az első, 9 részes évad. Az HBO azonban nagy meglepetésre még nem jelentette be a folytatást, amely éppen a Watchmen készítője, Damon Lindelof miatt dőlhet dugába.

A sorozat alkotójának egy friss, a Rolling Stone-nak adott interjújából ugyanis kiderült, hogy Lindelof nem tervezi folytatni a Watchment. Ahogy a szakember fogalmaz, Alan Moore-éknak is sikerült mindössze 12 számban egy nagyívű történetet elmesélniük, így ő is megelégszik ezzel a 9 epizóddal. “A Watchmen sokkal nagyobb nálam, igazi amerikai mítosz. Örülnék neki, ha másik showrunner venné át a második évadot, mert annyi mindent el lehet még mesélni erről a világról. Akár az 50-es, 80-as, vagy 90-es évek is rengeteg lehetőséget hordoznak magukban. Folytatódhatna időugrással is a széria, de Veidt és Laurie történetének folytatása is rengeteg izgalmat hozhatna még magával” – árulta el Damon Lindelof.

Nagy kérdés tehát, hogy az HBO a készítője nélkül kitart-e a Watchmen mellett és ha igen, találnak-e megfelelő embert a 2. évadra, aki hasonló minőséget képes lerakni az asztalra, mint Lindelof.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Gólkirályság 2. évada az RTL-en

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel