November 12-én indult el a Disney+ nyitócímei között a The Mandalorian című sorozat, mely pár évvel a Birodalom bukása után játszódik, a peremvilágokban. A főszerepben a Pedro Pascal által játszott, titokzatos fejvadászt láthatjuk, aki egy apró lénnyel köt barátságot, emiatt pedig komoly slamasztikába keveredik. Az űrwestern nem csak a rajongókat, hanem a szakma többségét is megnyerte magának, egy fontos kérdés azonban sokakat foglalkoztat: miért ilyen rövidek a The Mandalorian epizódjai?

Az eddig látott 4 rész között volt 27 és 41 perces is, így előre lehetetlen megmondani, hogy a következő felvonás milyen hosszú lesz éppen. A CNBC megszólaltatott ez ügyben egy szakértőt, aki szerint az újabb generációk miatt ilyen rövid az első Star Wars széria. “Sokan, akik nézik a The Mandaloriant fiatalok, így logikus, hogy nem túl hosszúak a produkció részei. Amellett, hogy olyanok is követik a történetet, akik a Star Warson nőttek fel, mégiscsak a fiatalabb közönségnek szól Jon Favreau alkotása, akik szeretnek mobilon tévézni” – árulta el Peter Csathy, a CreaTV Media képviselője.

A CNBC hozzáteszi, hogy George Lucast a Star Wars megalkotásakor a Flash Gordon széria ihlette, mely ugyancsak 25 perces részekkel jelentkezett. Valószínűleg ez előtt is tisztelegnek Favreau-ék.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát