Lyudmilla Ignatenko egyike volt azoknak a karaktereknek, akiket elsőként láthattunk az HBO-n vetített, 5 részes Csernobilban. A valóságban még mindig Ukrajnában élő nő nemrég arról nyilatkozott, hogy a produkció miatt újságírók zaklatták. A katasztrófa túlélője szerint senki nem kért tőle engedélyt attól, hogy a szériában a történetét felhasználják. Emellett pedig azzal is megvádolták, hogy 1986-ban a hasában lévő gyermekét szánt szándékkal veszélyeztette, amikor kórházban fekvő, tűzoltó férjét meglátogatta.

“Riporterek jöttek a házamhoz és azzal zaklattak, hogy én tehetek a gyermekem haláláról. Sértve éreztem magam, mert nem tudtam, hogy sorozatot forgatnak a témában. Utólag ajánlottak fel nekem 3 ezer dollárt. Úgy gondoltam, hogy átverésről van szó, mert egy moszkvai számról hívtak fel. Az emberek, akik megismerték a történetemet, azt kérdezték, miért álltam a férjem ágyánál, amikor tudtam, hogy terhes vagyok? Mondják meg, hogy hagyhattam volna épp akkor magára? Azt hittem, hogy a baba biztonságban van, semmit nem mondtak nekünk a sugárzásról” – árulta el a BBC-nek adott interjújában Lyudmilla Ignatenko.

A szériát közösen gyártó HBO és a Sky hivatalosan is reagált az ukrán nő által felhozott vádakra, eszerint végig érzékenyen álltak hozzá a témához és egyeztettek Ignatenkóval. Sőt, felajánlották neki, hogy saját emlékei elmesélésével hozzájárulhat a forgatókönyvhöz. A közlemény szerint a csernobilli katasztrófa túlélője az egyeztetések alatt egyszer sem jelezte, hogy problémája lenne azzal, hogy ő és tűzoltó férje is bekerül a produkcióba.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része