Az HBO új minisorozata, a Csernobil váratlanul lett hatalmas siker, az IMDb-n a legjobb értékelést kapott produkció jelenleg, a Trónok harcát és a Breaking Badet is megelőzve. Az újdonság a magyar nézők körében is népszerű lett, melyet kritikánkban méltattunk. A nagy érdeklődésre való tekintettel a magyar HBO bejelentette, műsorváltozás lesz az HBO3-on és az eredetileg tervezett program helyett Chernobil maratont tartanak. Június 15-én, szombat este 20:00-tól levetítik a széria mind az öt epizódját, magyar szinkronnal.

A csernobili katasztrófa történetét ilyen mélységben és odafigyeléssel eddig soha nem dolgozták még fel. A miniszéria azonban nem csak fojtogató drámájával emelkedik ki a jelenlegi kínálatból, de a a színészi játékok is rendkívül erősek. A Mad Menből és a Terrorból ismert Jared Harris (Legasov) élete teljesítményét nyújtja a Csernobilban, és Stellan Skarsgard (Shcherbina), valamint Emily Watson (Ulana Khomyuk) is felejthetetlenek. A produkció készítője Craig Mazin, aki nemrég érdekes nyilatkozatot adott arról, hogyan folytatná a teljességgel lezárt 1. évadot. A Csernobil Oroszországban komoly indulatokat váltott ki, egy, a Gazprom által birtokolt tévécsatorna bejelentette, ellensorozatot forgatnak az HBO alkotására reagálva.

A Csernobil szinkronos premierje május 19-én volt az HBO3-on, a sorozatzáró rész pedig június 16-án, vasárnap került volna képernyőre. Így azonban azok a nézők, akik a magyar hangos változatot preferálják, már szombaton éjjel megnézhetik a lezárást. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban