A Jack Gleeson által alakított Joffrey Baratheon a Trónok harca első 4 évadában szerepelt, a karakter egyike volt a sorozat legjobban utált figuráinak. A nézők közül sokan ünnepelve fogadták, amikor a Lila Nászon megmérgezték Westeros 18. királyát. Joffrey egyik kedvenc elfoglaltsága a Starkok kínzása volt, többek között lefejeztette az északi család atyját, Ned Starkot és rengeteget kínozta annak rokonait is. Cikkünkben összeszedjük, mi volt Joffrey 7 legdurvább húzása Sansa Stark ellen, mialatt a lány Királyvárban tartózkodott.

7. Megparancsolja Ser Merynnek, hogy verje meg a lányt
Ned Stark megölése után derült csak ki igazán, hogy Joffrey mekkora gonoszságokra képes. Az északi családfő halálát követően Sansa kínzásában lelte legnagyobb örömét a fiatal férfi, egy ízben odáig ment el, hogy megparancsolta Ser Merynnek, hogy vetkőztesse le a lányt és vágja pofon a Vastrón előtt. Ekkor még Tyrion Lannister közbe tudott lépni és megmentette Sansát, a fiatal Stark azonban nem volt mindig ilyen szerencsés.

6. Lefejezteti Ned Starkot
Az északi család ellen elkövetett egyik legfőbb bűntettét nem csak Sansa, de Arya is testközelből láthatta. Joffrey még anyja, Cersei Lannister tanácsának is ellenszegült, amikor az 1. évad 9. epizódjában megparancsolta Ser Ilynnek, hogy vágja le a nemes úr fejét. Ez a tette háborúhoz vezetett, hiszen Robb Stark és serege megindult a Lannisterek ellen, a férfit pedig Észak királyának nevezték ki.

5. Kényszeríti Sansát, hogy nézze meg apja levágott fejét
Ha nem lett volna az elég, hogy pódiumról látta Ned Stark halálát, Joffrey még rátett egy lapáttal Sansa szenvedéseire, amikor kényszerítette, hogy nézze meg közelről a férfi fejét. A király kegyetlenségét mutatja, hogy Ned feje mellett Septa Mordane-ét is megmutatja Sansának, akit szintén mondvacsinált okból, árulás miatt öletett meg.

hirdetés

4. Megfenyegeti Sansát a lány esküvőjének a napján
Sansa és Joffrey eljegyzése érvényét veszíti, amikor a fiatal férfi beleegyezik, hogy Margaery Tyrellt vegye feleségül. Ezek után Tywin megparancsolja az Ördögfiókának, Tyrionnak, hogy vegye el Sansát. Kettejük esküvőjén ragadtatja el kissé magát Joffrey, amikor megfenyegeti Sansát, hogy miután újdonsült férje elalszik aznap este, ráveti magát és megerőszakolja.

3. Rátámad Sansa kishúgára
Az első évadban, mikor a király és kísérete Deresből Királyvárba utazik, Joffrey meglátja Aryát, ahogy a lány az egyik barátjával, Mycah-val gyakorolja a kardozást. Természetesen az ifjú Baratheon nem tud ellenállni és rátámad Mycah-ra, emiatt pedig Aryával is összetűzésbe keveredik, míg a rémfarkas Nymeria meg nem harapja. Joffrey teljes szívéből megvetette a Stark házat, és amennyiben Arya Stark Királyvárban maradt volna, biztosan megöleti a király a konfrontációjuk miatt.

2. Sansa rémfarkasának halálát okozza
Miután Nymeria megharapja Joffrey-t, a Lannistereknek valakin bosszút kell állniuk, és mivel a rémfarkas kereket old, ezért Sansa háziállatát, Hölgyet veszik elő a támadás miatt. Habár a parancsot Cersei adja ki, mégis Joffrey az, aki az állat halálát okozza, hiszen korábban ő provokálta ki, hogy Arya rémfarkasa felbőszüljön.

1. Törpékkel játszatja el az öt király háborúját
Sansa több hozzá közel álló családtagot is elveszített, közülük az első jelentős Ned Stark volt, aztán pedig a testvére, Robb. Joffrey a Lila Nászon nem hagyta ki a lehetőséget, hogy kigúnyolja a lány fivérét. Westeros uralkodója ugyanis törpékkel játszatta el az öt király háborúját, ezzel a húzásával pedig nem csak Sansába rúgott bele, hanem Tyrionba is, aki törpeként érthetően érzékeny volt a témára. Sansának végig kell tehát ülnie, ahogy gúnyt űznek az esküvőn Robb véres és megdöbbentő halálából. Valószínűleg nem is bírta volna sokkal tovább a tortúrát a lány, azonban a Lila Nász a király megmérgezésével és Sansa Királyvárból való elmenekülésével ért véget.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban