A Digi weboldalán az általános szerződési feltételeknél közölte, hogy 2020. január 1-től 9 tévéadót kivesz a kínálatából. Így jövőre a szolgáltató ügyfelei már nem fogják tudni nézni az AMC, a CBS Reality, a Film Café, a Megamax, a Minimax, a Spektrum, a Sport1, a Sport2 és a TV Paprika csatornákat. Ezek mind az AMC Networks International üzemeltetésében működnek, sőt a Spektrum Home-on kívül az összes tévéadójukat érinti. Ezzel a médiavállalat csatornáinak nagy része 1 millió otthonból tűnhet el.

A hírre Digi Facebook oldalát elárasztották a dühös és felháborodott kommentek. A legtöbben a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum eltűnése miatt szidják a szolgáltatót és azzal fenyegetőznek, hogy átmennek az egyik konkurenciához. Az Index megkereste az AMC-t, ahol elmondták, hogy jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. A válaszukban az áll, hogy korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adtak a Diginek a portfóliója terjesztésére, így bíznak benne, hogy végül meg tudnak egyezni.

“Amennyiben a Digi csomagjaiból kikerülnek az AMCNI CNE csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC.”

“A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi szárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem” – olvasható a hírportálnak megküldött válaszban. Ezenkívül hozzáteszik, hogy kérik hogy a csatornák kikerülése kapcsán mindenki forduljon a Digihez.

hirdetés

Az Index információi szerint a hirtelen szakítás hátterében cash flow problémák állhatnak. A DIGI jelentős tartozást halmozott fel és görget maga előtt több szolgáltató felé is: az Index úgy tudja, az ATV-nek több száz millió forinttal tartoznak, a lejárt számlák 4-6 hónapja várnak kiegyenlítésre. Ennél is durvább összegekről hallani a TV2 és az RTL Magyarország viszonylatában, a két vezető kereskedelmi tévének ugyanis milliárdos tételekkel tartozhat a DIGI. A hírportál szerint a tartozások azóta halmozódnak extrém mértékben, hogy a DIGI belevágott a mobil üzletágba, ami egyelőre csak viszi a pénzt, és ezeket a lyukakat tömögethetik a szolgáltatók felé ki nem fizetett összegekből. Az Index megkereste a Digiti is, de egyelőre nem kaptak választ.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban