.

9 tévécsatorna kikerül a Digi kínálatából

Írta: KTL | 2019. december 03. 20:31
A Digi weboldalán az általános szerződési feltételeknél közölte, hogy 2020. január 1-től 9 tévéadót kivesz a kínálatából. Így jövőre a szolgáltató ügyfelei már nem fogják tudni nézni az AMC, a CBS Reality, a Film Café, a Megamax, a Minimax, a Spektrum, a Sport1, a Sport2 és a TV Paprika csatornákat. Ezek mind az AMC Networks International üzemeltetésében működnek, sőt a Spektrum Home-on kívül az összes tévéadójukat érinti. Ezzel a médiavállalat csatornáinak nagy része 1 millió otthonból tűnhet el.
A hírre Digi Facebook oldalát elárasztották a dühös és felháborodott kommentek. A legtöbben a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum eltűnése miatt szidják a szolgáltatót és azzal fenyegetőznek, hogy átmennek az egyik konkurenciához. Az Index megkereste az AMC-t, ahol elmondták, hogy jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. A válaszukban az áll, hogy korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adtak a Diginek a portfóliója terjesztésére, így bíznak benne, hogy végül meg tudnak egyezni. "Amennyiben a Digi csomagjaiból kikerülnek az AMCNI CNE csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC."
"A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi szárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem" - olvasható a hírportálnak megküldött válaszban. Ezenkívül hozzáteszik, hogy kérik hogy a csatornák kikerülése kapcsán mindenki forduljon a Digihez. Az Index információi szerint a hirtelen szakítás hátterében cash flow problémák állhatnak. A DIGI jelentős tartozást halmozott fel és görget maga előtt több szolgáltató felé is: az Index úgy tudja, az ATV-nek több száz millió forinttal tartoznak, a lejárt számlák 4-6 hónapja várnak kiegyenlítésre. Ennél is durvább összegekről hallani a TV2 és az RTL Magyarország viszonylatában, a két vezető kereskedelmi tévének ugyanis milliárdos tételekkel tartozhat a DIGI. A hírportál szerint a tartozások azóta halmozódnak extrém mértékben, hogy a DIGI belevágott a mobil üzletágba, ami egyelőre csak viszi a pénzt, és ezeket a lyukakat tömögethetik a szolgáltatók felé ki nem fizetett összegekből. Az Index megkereste a Digiti is, de egyelőre nem kaptak választ.

hirdetés

További hírek

Jövőre is képernyőre kerül az RTL Klub idei nagy visszatérő műsora

Kiderült, hogy mikor fejeződik be az egyik népszerű magyar sorozat

Megtudtuk, mikor indul a Drága örökösök 3. évada

Tényleg ingyen ki lehet próbálni a legnagyobb magyar online videotárat?Hozzászólások