Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatója pár perccel ezelőtt a Media Hungary konferencián bejelentette, hogy 9 új kábelcsatornát indítanak 2016-ban. Jön az Izaura TV, a Chili, a Zene Butik, Joy, a Prime, a Kiwi, a Moziplusz és még két egyelőre név nélküli tévé. Ezen kívük megújul a SuperTV2, melyen ősztől napi 4 óra saját gyártású tartalommal lesz. Részletek a TV2 közleményében:

A programigazgató prezentációjában ismertette a stratégia kialakításához vezető piaci folyamatokat. A fragmentáció fokozódása jellemző az elmúlt években a televíziós piacra, azaz a nagy lefedettségű médiumok súlyának csökkenése az elmúlt években a tematikus, kisebb lefedettségűek javára. A médiafogyasztás még sosem volt ennyire szerteágazó és mindenütt jelen lévő, mint manapság. A televíziózásra szánt idő az elmúlt évek alatt nőtt, a tv a legdominánsabb médiatípus, a párhuzamos médiafogyasztás is elsősorban tv-alapú.

hirdetés

A TV2 Csoport az elmúlt években lépéshátrányba került, a sokcsatornás modell létjogosultságát versenytársához képest csak későn ismerte fel. Mire elindította saját kábelcsatornáit, addigra a piacon már stabil pozíciójú, erős branddel rendelkező tematikus csatornák működtek. A 2016-os tulajdonosváltásnak köszönhetően most lehetősége van a médiacsoportnak a hosszú távú tervezésre, amire korábban nem volt megfelelő támogatás és fedezet. Egy jövőorientált médiacsoportnak portfólióban kell gondolkodni és a trendek alakulását figyelembe véve kell kialakítani stratégiáját.
Az elmúlt hónapok alatt zajlott a portfólió-bővítés előkészítése, ennek a munkának az eredményeként elkészült a TV2 Csoport sokcsatornás stratégiája, amely több lépésben valósul meg az elkövetkező hónapokban. A cél egy erős csatornacsalád felépítése, amely a teljes piacot lefedi, így minden fontos szegmensben kínál tartalmat a nézőknek. Azt elmúlt 15 év legnagyobb program-invesztícióját valósítja meg a társaság, amelynek csatornái világos jövőképpel, letisztult profillal rendelkeznek és a jelenlegi kábelpiac vezető szereplőivel szemben kínálnak majd alternatívát.

„Stratégiánk megvalósítása során a TV2 pozíciójának erősítése mellett tovább fokozzuk a fragmentációt, amely a tematikus csatornák felé tolja el a hangsúlyt. Erőforrásainkat arra koncentráljuk, hogy minden csatornánkon kiemelt tartalmakat adjunk, legyen szó saját gyártásról, a legjobb sorozatokról vagy éppen a legnagyobb mozifilmekről.” – mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatója.

A TV2 megerősítése és az új kábelcsatornák elindítása mellett a fontos célkitűzés a SuperTV2 fejlesztése és a nézettségi versenyben az ország harmadik legnézettebb csatornája cím megszerzése. A SuperTV2 az elmúlt időszak legdinamikusabban fejlődő kábelcsatornája. Visszatért a csatornára az Édes Élet, de új formátumok is érkeznek, köztük magas költségvetésű saját gyártású műsorok. Ősszel már több mint napi 4 óra saját gyártott tartalom kerül képernyőre. Napi reality, fikció, heti formátumok és hétvégi nagy showműsor, csakúgy mint a nagycsatornákon. Ősztől egy hatalmas mérföldkő következik a SuperTV2 életében, egy olyan beruházás, amelyet csak nagycsatorna engedhet meg magának.

Hamarosan indul az Izaura TV, amire a telenovellák rajongói már régóta vártak. A legkedveltebb romantikus sorozatok jönnek a világ számos országából.

A gasztronómia kedvelőit célozza meg a Chili TV. Főzés, sütés, ételek, italok, profi szakácsok és lelkes amatőrök. A csatorna műsorkínálata a magyar nézői igények alapján került kialakítására.

A jó hangulatról a Zenebutik gondoskodik. A zenecsatorna, ahol nemcsak slágerek lesznek, hanem sokkal több muzsika is a hazai zenei élet legismertebb szereplőinek a közreműködésével, akik a csatorna meghatározó arcaiként tűnnek fel hamarosan, hogy számos új, saját gyártott tartalommal nyerjék meg a nézőket.

A JOY TV küldetése, hogy szórakoztatva nyújtson hasznos tudnivalókat, az életmód, az egészség, a divat, az otthon és az utazás világáról. Napi élő saját gyártott műsor is szórakoztatja majd a nézőket.

A portfólióban eddig is sikeresen működő FEM3 magasabb fokozatra kapcsol és az újrapozícionálás után PRIME néven megújult tartalommal várja a nézőket. A PRIME a tervek szerint a TV2 Csoport prémium, általános szórakoztató csatornája lesz, ahol egyaránt megtalálhatóak a népszerű sorozatok, köztük a legnagyobb brandek és a legismertebb blockbuster filmek. Természetesen a szórakoztató saját gyártású műsorok sem maradnak el, amelyek igazán egyedivé teszik a csatornát.

A Kiwi TV, a mesecsatorna, amely a tervek szerint rövid időn belül az ország egyik legkedveltebb televíziójává válik a legfiatalabb korosztály körében.

Útjára indul hamarosan a Mozi+, amely a PRO4 csatorna helyén felturbózott tartalommal és ehhez illeszkedő új arculattal várja a nézőket. A nagy amerikai filmstúdiókkal való hosszútávú szerződéseknek köszönhetően magas színvonalú filmkészletet kínál a nézőknek. Soha nem volt még kábelcsatornán ennyi nagyszabású országos tévépremier, mint amivel a Mozi+ jelentkezik a következő években.

A mai nappal elindult a portfólió-bővítés első szakasza, amelynek keretében a fent felsoroltakon kívül még további csatornák indítását is tervezi a TV2 Csoport, tehát a nézők és a médiapiac szereplői számos meglepetésre számíthatnak a következő hónapokban.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban