.

8 ötlet, hogy miről szóljon a Trónok harca testvérsorozata

Írta: RaulReal | 2017. május 10. 22:39
Nemrég írtuk meg, hogy az HBO nem kevesebb, mint 4 projekten dolgozik egyidejűleg, ehhez pedig több írót, például George R. R. Martint is felkértek közreműködőnek. Kevés az esély arra, hogy a Trónok harca több testvérsorozatot is kapjon, ellenben arra, hogy ezek közül legalább egy képernyőre kerüljön és jó is legyen, már annál több. A Martin által kitalált világ iszonyúan nagy, még fantasy mércével is, hiszen Westeros és Essos is rengeteg jó sztorinak adott otthont, ezek közül mutatunk most be 8-at, amelyeket talán szívesen látna a nézőközönség.
1. Robert lázadása A Trónok harca tévésorozat és a könyvek is nem sokkal azután veszik fel a történet fonalát, hogy Rhaegar Targaryen elrabolta volna Lyanna Starkot. Egyes teóriák szerint igazából ők ketten együtt menekültek el és Havas Jon a gyerekük, az események végül annyira eldurvultak, hogy Ned Stark és Robert Baratheon vezetésével kitört egy lázadás és Jaime Lannister még a királyt is megölte.
2. Aegon hódításai Mielőtt a Targaryen családot leváltották volna, ők voltak az egyik leghatalmasabb família Westerosban. Ennek ellenére nem mindig ők voltak a Hét Királyság urai, Aegonéknak egyesével kellett leigázniuk a nagy Házakat ahhoz, hogy magukhoz ragadják a hatalmat. A Targaryenek és a Lannisterek között itt is volt egy hatalmas csata, amelyből Aegon jött ki győztesen és királlyá is koronázták.
3. A hosszú éjszaka A Másokat rengetegszer láttuk a Trónok harcában, és elég láthattunk egy elég komoly ostromot részükről a Falnál. A hosszú éjszaka azonban hihetetlenül brutális volt az emberek számára, hiszen egy generáción tartó telet és a Mások invázióját kellett átvészelniük. Az erdő gyermekei is beszálltak az ellenük vívott harcokba, és mindez azért lehetne érdekes, mert az anyasorozatban ritkán láthattunk varázslatot és mágusokat, ők viszont ezt a stílust képviselik.
4. A Dunk & Egg novellák története Ser Duncan és csatlósa, Egg története 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódnak, és eddig négy novellát publikált róluk George R. R. Martin. Igaz, hogy kevésbé lenne látványos ez a spinoff, az HBO produkcióját azonban legfőképp a sztori vitte mindig előre, ráadásul maga Westeros alkotója is pártolja az ötletet, így nem lő nagyon mellé, aki arra tippel, hogy a 4 készülő testvérsorozat közül az egyik ez lehet.
5. Valyria pusztulása Ez a történet majdnem 5000 évvel korábbra repítené vissza a nézőket, egy olyan birodalomba, amelyet mindenki a világ egyik legfejlettebb civilizációjaként emlegetett. Valyria fővárosát és történelmét azonban egy tragikus esemény a földdel tette egyenlővé, pedig érdekes lenne megtudni, mi történt pontosan ezzel a társadalommal, hiszen ők voltak az elsők, akik sárkányokat használtak és a Targaryenek is innen származnak.
6. Az Andal invázió Mielőtt Aegon Targaryen Westerosba érkezett volna, az Andalok uralták a vidéket, ráadásul ez a nép igazán kegyetlenül bánt az erdő gyermekeivel, akiket egész egyszerűen sportból öldöstek. A Hét Hitét is ők hozták be a kontinensre, szóval ők egyfajta kereszteshadjáratot vittek véghez, az ő legnagyobb bukásuk azonban az volt, hogy Északot sose tudták bevenni. Deres mindaddig kitartott, amíg Aegon nem egyesítette a Hét Királyságot.
7. Az Éjkirály A Mások rettenetes vezetője se volt mindig ilyen fagyos hangulatban, mint ahogy a sorozatban azt láthattuk. Az Éjjeli Őrség 13. parancsnokaként szolgált ugyanis korábban a Falt ostromló szörnyeteg, nem sokkal azután, hogy Építő Bran befejezte a munkálatokat. Egy Más nő csábítása miatt azonban a parancsnok szembeszegült Északkal és fellázadt, a Falon túli király és a Starkok tudták csak egyesített erőkkel legyőzni. A sorozatban tulajdonképpen a visszavágót láthatjuk, ahogy az Éjkirály megint jön, hogy bosszút álljon a vereségért.
8. A sárkányok tánca Westerost számos felkelés és forradalom rázta meg az évezredek során, az egyik legdurvább viszont ezek közül A sárkányok tánca volt, melyben I. Viserys király gyermekei mentek ölre, ráadásul az összetűzésbe - nem túl nagy meglepetésre - a sárkányaikat is bevonták. Ebben a sztoriban is minden megvan, amiért a Trónok harca nézői élnek-halnak, azaz árulás, szenvedély és akció.


További hírek

Maisie Williams elképesztő indokkal jelentkezett a Trónok harcába

Kis híján nem az HBO készített sorozatot a Trónok harcából

Így nézhetett volna ki Daenerys és Havas Jon gyermeke a Trónok harcában

Ennyi idős lehetett Daenerys, amikor meghalt a Trónok harcában


Hozzászólások