A korona-vírus járvány alatt megnövekedett az online videotárak iránti kereslet, az EU kérésére a Netflix pár napja visszavett az adatforgalomból, hogy ne terheljék a felhasználók a hálózatot. Most sokkal többen maradnak otthon, dolgoznak home office-ból, így a képernyő előtt töltött órák száma is megnövekedhet. Azoknak, akik otthon töltik az idejük nagy részét az elkövetkezendő hetekben, most 8 olyan sorozatot ajánlunk, amelyek valószínűleg a többség számára ismeretlenek, de nem érdemes őket kihagyni!

1. Szökés Dannemorából
A Ben Stiller neve által fémjelzett sorozat egy 2015-ös esetet dolgoz fel, amikor két gyilkosságért elítélt rab egy civil alkalmazott segítségével szökött meg a börtönből. A produkcióban Benicio Del Toro és Paul Dano elképesztő alakításokat nyújtanak, de Tilly karaktere is Patricia Arquette-nek köszönhetően válik olyan rendkívül ellenszenvessé. A 7 részes szériát Amerikában a Showtime mutatta be, idehaza pedig az HBO GO-n nézhette végig a közönség. A Szökés Dannemorából komótos, de élvezhető történetszövési technikával mutatja be azt, amit Michael Scofieldék egyszer már megcsináltak, csak itt a rabok utáni hajtóvadászat is izgalmasra sikerült.
2. Devs
Alex Garland a 90-es években még regényíróként tevékenykedett, aztán áttért a filmes forgatókönyvekre, rendezői debütálására azonban egészen 2014-ig kellett várni. Az Ex Machina az ember és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról szól, melyet Oscar-díjra is jelöltek. 2018-ban mutatták be az Annihilation című sci-fit, mely Garlandnek ismét jó visszhangot hozott, a szakma imádta a különleges hangvételű alkotást. A Devs című újdonság is hasonló kategóriába tartozik, a produkcióban egy titokzatos tech-céghez épül be egy kém, akit rajtakapnak, hogy az oroszoknak lop adatokat. Innentől kezdve pedig már a barátnőjén, Lilyn (Sonoya Mizuno) múlik, hogy kiderítse, miért rejtegetik a high-tech számítógépet a világ elől. A széria új epizódjai heti rendszerességgel válnak elérhetővé a magyar HBO GO kínálatában.
3. Jericho
A posztapokaliptikus Amerikában játszódó Jericho már a 2000-es évek közepén is rétegsorozatnak számított, hiszen olyan produkciókkal kellett versenyeznie, mint a Lost, A szökés, vagy pedig a Hősök. Egy olyan szériáról van szó, amelyről még a sugárzó CBS sem tudta, hogy milyen lelkes rajongói bázisa van. Az első szezon után ugyanis elkaszálták a produkciót, erre a nézők a csatorna székházába tiltakozásként elképesztő mennyiségű mogyorót küldtek. Meg is lett a “petíció” eredménye, berendelték a második etapot, mely 7 részes volt, ezt követően azonban már tényleg nem folytatódott a Jericho. A történet egy kansasi kisvárosban játszódik, és azt mutatja be, hogy miképp birkózik meg a legnagyobb amerikai városokat érintő atomcsapásokkal egy olyan apró közösség, ahol kis túlzással mindenki ismeri a másikat. A főszerepben Skeet Ulrich látható, aki a kívülálló Jake-t alakítja. A férfi egyszer már elmenekült Jerichóból, a kialakult válsághelyzet és a bizonytalanság miatt azonban kénytelen egy helyben maradni és a legtöbbet kihozni a szituációból.
4. Híradósok
Az elnök emberei után Aaron Sorkin ismételten kemény fába vágta a fejszéjét, a 2012-ben debütált Híradósok egy fiktív televíziós hírműsor kulisszatitkait mutatta be. A produkció, amely az amerikai politikát is sűrűn kritizálta, 3 évadot és 25 epizódot ért meg. A Híradósok már a bemutatása idején rétegsorozatnak számított, a Jeff Daniels főszereplésével készített széria főleg azoknak szólt, akiket érdekelt az újságírás és a közélet. Az alkotás a Sorkinra jellemző alapossággal készült el, a készítő ugyanis több, a valóságban is létező hírcsatornát és hírműsort is tanulmányozott, mielőtt megírta volna a szkripteket. A lassú történetvezetés ellenére ismét egy mesterművet gyártott a szakember az HBO-nak, mely mélységével megelőzte a korát. A produkció még mindig elérhető a magyar HBO GO-n.
5. La Casa de Papel
A spanyol bankrablós sorozatot eredetileg az Antena 3 mutatta be, ezt követően a Netflix megvásárolta a terjesztési jogokat és a 3. szezont már csak az online videotár kínálatában lehetett megnézni. A történet középpontjában a Professzor (Alvaro Morte) áll, aki olyan bűnözőket vesz maga mellé, akiknek már semmi veszítenivalójuk nincsen. A lángelme több hónapot tölt el azzal, hogy felkészítse csapatát, majd betörnek a Madridban található Királyi Pénzverdébe, túszokat ejtenek és elkezdenek pénzt nyomtatni maguknak. A La Casa de Papel a Netflix legnépszerűbb, nem angol nyelvű sorozata, idehaza azonban elenyésző számban ismerik az emberek, pedig a csavaros történet mellett a főszereplő bűnözők igazi modern Robin Hoodokból áll. Tokyo, Nairobi és Berlin is olyan emlékezetes karakterek, akikkel érdemes megismerkedni. A La Casa de Papel magyar felirattal érhető el az online videotáron.
6. The Boys
A szuperhősös filmek a 2008-as Vasember óta rengeteg embert vonzottak a mozikba. Nem csak a Marvel, hanem a DC is megpróbálkozott egy univerzumépítéssel, a Superman és Batman által vezetett brigádnak ez azonban nem sikerült. Az Amazon Prime szériája, a The Boys a köpenyesek elé állít görbetükröt, akik a kormánnyal együttműködve próbálják fenntartani a rendet és a békét a világban. A Homelander által vezetett csapat azonban korrupt emberekből áll, akik titokban gyilkolnak és a saját bűntényeiket eltitkolják. Nem is csoda, hogy az átlagemberek ezt a helyzetet megunják, és Billy Butcher (Karl Urban) vezetésével elkezdenek vadászni a szuperhősökre. Eric Kripke (Odaát) produkciója 2019-ben mutatkozott be az online videotáron, a 2. szezont még a premier előtt berendelték, így a forgatással már készen van a stáb.
7. A 22-es csapdája
Joseph Heller ismert regényének adaptációja, A 22-es csapdája 2019-ben a Csernobil árnyékában került képernyőre, így sokak figyelmét elkerülhette a produkció. A szereplők között olyan sztárok bukkantak fel, mint George Clooney, vagy a Doktor House-ból ismert Hugh Laurie, a történet főhőse John Yossarian (Christopher Abbott), aki a 2. világháborúban az Egyesült Államok légierejénél szolgál, de minden idejét az teszi ki, hogy megszabaduljon a frontvonalból. Habár a 6 részes minisorozat tartalmaz egy jó adag humort is, a háború borzalmait is megismerhetjük A 22-es csapdája legfrissebb feldolgozásából, amely a tavalyi év egyik olyan gyöngyszeme volt a képernyőkön, de kevesen fedezték fel maguknak. A produkció hazánkban az HBO GO-n elérhető.
8. Tom Clancy”s Jack Ryan
Az akciósorozatok rajongói nem voltak elkényeztetve az elmúlt években, a Válaszcsapáson kívül kevés igazán minőségi néznivaló volt számukra a képernyőn. 2018-ban az Amazon Prime-on debütáló Tom Clancy”s Jack Ryan nagy felüdülés volt, mert a látványos lövöldözések mellett egy mélyebb kémtörténetet is kaptunk. A történet középpontjában a John Krasinski által játszott CIA-s elemző, Dr. Jack Ryan áll, akit elrángatnak az íróasztaltól, hogy különféle veszélyes küldetésekben segédkezzen. A produkció 2. évada 2019. október 31-én mutatkozott be a Prime-on, melyet az online videotár továbbra is nagy sikernek tart, ezért már a 3. szezont is berendelték belőle.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

hirdetés