Jason Momoát sokan már a Csillagkapu: Atlantiszban felfedezték maguknak, a színész azonban évekkel később, a Trónok harcának köszönhetően vált világsztárrá. Ezt követően a Warner és a DC kiválasztották a képregényvilág egyik legendás alakjának, Aquamannek az eljátszására is. A szuperhősös film nagyon sikeres lett, a folytatás mellett spinoffot is kaphat. Momoa az HBO szériájában csak néhány epizód erejéig volt látható, mégis a mai napig a rajongók egyik legnagyobb kedvence. A színészről most összeszedtünk 8 érdekességet, amelyet nem biztos, hogy mindenki tud róla.

1. Egy rajongói fórumon találtak rá a Trónok harca készítői
Az HBO produkciójának alkotói eredetileg a Hegyet alakító Conan Stevenst akarták Khal Drogo szerepére kiválasztani. Sok színészt meghallgattak, azonban olyannyira nem nyerték el a jelentkezők a tetszésüket, hogy néhány online fórumon is szétnéztek. Itt ajánlgatták A tűz és jég dala olvasói Momoát, aki szerintük kellően marcona kinézetű ahhoz, hogy a dothrakiak vezetőjét eljátssza. David Benioff és D. B. Weiss végül be is hívták egy meghallgatásra, amely egy korántsem hétköznapi produkciót követően be is biztosította a színész számára a szerepet.

2. Szerepelt a Baywatch-ban
A David Hasselhoff főszereplésével készített sorozatot senkinek sem kell bemutatni, Jason Momoa pedig már itt megmutatta tehetségét. A színész 19 évesen debütált a produkcióban, melyben a történet legfiatalabb vízimentőjeként volt látható. A Trónok harca későbbi sztárja 44 epizódban is felbukkant, ezért is meglepő, hogy manapság szinte senki nem tudja, mi volt az egyik első, felkapott projektje. A Baywatch sokak szerint Jason Momoa számára az első lépést jelentette a sztárság felé vezető úton.

hirdetés

3. Ijesztő húzásának köszönheti, hogy ő lett Khal Drogo
A Trónok harca több szereplője meglepő húzással biztosította be, hogy őt válasszák ki a sorozatba, Emilia Clarke például robottáncot járt a meghallgatásán. Jason Momoa sem maradt el teljesítményben a khaleesitől, a színészt, amikor arra kérték, hogy szavak nélkül keltse életre Drogót, egy tradicionális hawaii-i táncot táncot adott elő.

4. Titokban vette el feleségét, akivel 15 éve együtt vannak
Jason Momoa 2005-ben jött össze a nála jóval idősebb Lisa Bonet-val, akivel 2007-ben összeházasodtak, de csak 2017-ben álltak a nyilvánosság elé, mint férj és feleség. A színészt Emilia Clarke-kal is összeboronálták a rajongók. A házaspár azonban boldog kapcsolatban él, egy 11 és egy 12 éves gyermekük van, akiket Momoa a koronavírus-járvány miatt ifjú dothrakiakhoz hasonlóan edz, ahogy korábban beszámoltunk róla.

5. Hónapokon keresztül forgatott Budapesten
Denis Villeneuve új filmje, a Dűne a tervek szerint 2020 decemberében debütál a mozivásznakon, a sci-fit hazánkban forgatták, melyben Jason Momoa is főszereplő lesz. A színész az alkotásban egy kőkemény harcos, Idaho bőrébe bújik, aki a kardok mestere. A Dűne minden idők egyik legismertebb regénysorozata, mely 1965-ben jelent meg, Frank Herbert alkotása, Nebula-díjat is nyert. 1984-ben készült a könyv alapján egy filmes adaptáció is, de megosztotta a nézőket, az alkotók előtt ezért most is nehéz feladat áll.

6. Legújabb sorozatában egy Khal Drogóhoz hasonló törzsvezért alakít
Az AppleTV+ videotárban november 1-jén egyszerre három résszel debütált a See című produkció, mely egy olyan, jövőbeli társadalmat mutat be, ahol a többség egy vírus miatt vakon éli az életét. Két látó gyermek születése pedig teljesen felkavarja Baba Voss (Jason Momoa) törzsének nyugalmát. A See Steven Knight (Peaky Blinders) sorozata, amely nagy siker lett az online videotáron, pár nappal az első évad premierje után berendelték a második évadát is.

7. Soha nem járt konditerembe
Habár Momoáért a nézők a fizikuma miatt is rajonganak, a színész saját bevallása szerint soha nem ment konditerembe súlyokat emelgetni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Trónok harca korábbi sztárja a testmozgásra ne fordítana sok időt, aki fut, bokszol, szörfözik és még a falmászás is a kedvenc szabadidős tevékenységei között van. Momoa az edzőtermeket monotonnak és unalmasnak tartja, több interjújában is beszélt arról, hogy ezeket a helyeket ahogy csak tudja, kerüli.

8. A Trónok harca után alig kapott szerepet
Habár később felfelé ívelt a karrierje, Momoa számára sok bosszúságot okozott az HBO szériája. Hollywoodban ugyanis a szakemberek meg voltak győződve arról, hogy a sztár nem beszél angolul, ezért meghallgatásokra se igazán hívták. A színész minden áron bizonyítani akarta, hogy érdemes őt komolyan venni, ezért saját maga készített egy filmet. A Vadcsapáson című alkotás, amelynek nem csak a forgatókönyvírója, de főszereplője is volt, nem nyerte el a kritikusok tetszését, de arra jó volt, hogy az emberekben tudatosítsa, igenis jól megy neki az angol.

Mennyire ismered Khaal Drogo népét? Töltsd ki korábbi Trónok harca kvízünket, melyben a dothrakiakkal foglalkozunk!

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban