.

70-es években játszódó Malév katasztrófáról készülhet nemzetközi minisorozat

Írta: SorozatWiki | 2020. szeptember 22. 14:50
Az egyik legnagyobb magyarországi sorozatokat készítő műsorgyártó, a ContentLab&Factory, A mi kis falunk, a Drága örökösök és a Korhatáros szerelem után elkészítheti az első nemzetközi piacra szánt szériáját. A HA-LCI egy 6 részes minisorozat lehet és a MALÉV bejrúti légikatasztrófának rejtélyét dolgozhatja fel. A produkcióhoz több éve készült egy beharangozó videó is, de várhatóan a végleges verzióban részben más színészek szerepelhetnek majd. Részletek a cég közleményében:
Mint ismeretes a gyártó cég nevéhez olyan sikersorozatok fűződnek, mint A mi kis falunk, a Korhatáros szerelem vagy a Drága örökösök. A HA-LCI című 6 részes minisorozat a XX. század történelmének egy máig tisztázatlan eseményéről, a bejrúti légikatasztrófáról szól. A ContentLab&Factory – a Filmservice-el együtt - fejlesztett krimisorozata ennek a történetnek egyfajta olvasatára vállalkozik. A ContentLab&Factory megszerezte a nagyszabású sorozat alapjául szolgáló történet jogait és a megvalósítás tekintetében előrehaladott tárgyalásokat folytat több jelentős külföldi partnerrel. A TÖRTÉNET A Malév 240-es, Budapest-Bejrút járata 1975. szeptember 30-án helyi idő szerint 3.45-kor, nyolc perccel a bejrúti reptérre való leszállás előtt, eddig ismeretlen okból felrobbant és a tengerben zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar, és 10 főnyi személyzet. Mindenki életét vesztette. A fekete doboz hivatalosan a mai napig a tenger mélyén nyugszik a roncsokkal együtt.
A sorozat a katasztrófát követő nyomozás eseményeit dolgozza fel a magyar titkosszolgálat egyik vezetője és a Malév ügyeletes forgalmi tisztviselője izgalmaktól cseppet sem mentes történetét követve. A sorozat nézői előtt mindeközben feltárulnak a 70-es évek szocialista rendszerének rejtelmei, a magyar és az orosz titkosszolgálatok rejtélyes kapcsolata, valamint a keleti blokk országainak a Palesztin Felszabadítási Szervezettel folytatott katonai együttműködése. A 6 epizódra tervezett sorozatot olyan szakemberek jegyzik, mint Kapitány Iván rendező-operatőr, Kapitány-Diószegi Judit és Boris Mihály vezető producerek, Odze György, Köbli Norbert és Veres Attila forgatókönyvírók. „Évek óta foglalkoztat minket ez a téma. A HA-LCI - ami egyébként a repülőgép oldalán lévő jelzés - egyszerre a magyar történelem egy fel nem tárt darabja, és számtalan izgalmas emberi, politikai szállal teli történet. Egy valódi krimi bontakozik ki a szemünk előtt” – tette hozzá Kapitány Iván, a sorozat rendezője. A minisorozat fejlesztése a járványhelyzet alatt is nagy erőkkel zajlik, a gyártás megkezdését azonban a pandémiás helyzet alakulását figyelembe véve jelöli ki a gyártó cég.

hirdetés

További hírek

Műsorváltozás lesz szombaton és vasárnap este a TV2-n

Új, különleges amerikai sorozat indul

Fél év után folytatódik az RTL Klub egyik népszerű magyar sorozata

Krimiben erősít az RTL


Hozzászólások