A Trónok harca nem csak azért különleges, mert története teli van intrikákkal, évadonként brutális csatajeleneteket láthatunk, hanem az HBO produkció ezeken felül még rendkívül nagyszámú színészgárdával is rendelkezik. A tévés szakma esetében gyakran előfordul, hogy mivel egy-egy színésznek más elfoglaltsága akad, ezért a karakterét másik művész veszi át a további epizódokban. Ilyesmi nem csak a Barátok köztben történt már, de a Ransom című amerikai szériában is lecseréltek egy fiatal színésznőt, a Trónok harcában pedig kulcsfontosságú váltásokra is szükség volt helyenként.

A Mások vezetője, az Éjkirály a negyedik etapban tűnt fel először, amikor a Richard Brake által játszott főgonosz átalakította Craster egyik kisgyerekét. Egy évaddal később, a Hardhome című részben a Mások és a vadak összecsapásában is még a színészt láthattuk, később azonban Vladimir Furdik vette át a szerepet. Furdik alakításában láttuk azt, ahogy az Erdő Gyermekei létrehozzák az Éjkirályt, így az újonc belépése mindenféleképpen hatásosra sikerült. A holtak seregének vezetőjét az utolsó, nyolcadik szezonban is a kaszkadőrből lett színész fogja alakítani, alig várjuk!
Myrcella hercegnő Cercei és Jaime középső gyermeke, aki a Lannister fiatalok közül talán a legkevesebb játékidőt kapta. A legtöbb nézőnek így fel se tűnt valószínűleg, hogy Myrcella Baratheont az első két évadban Aimee Richardson játszotta, akit Dorne-ba küldtek. Két szezonnyi szünet után tért vissza a karakter, immár Nell Tiger Free alakításában. A negyedik etapban szinte rá se ismertünk már a hercegnőre, hiszen kész nő lett, akit hozzá ígértek Trystane Martellhez. Végül a fiatal szépség csúnya halált halt Dorne-ban, így nem sokáig tartott Myrcella “uralma”.
Daario Naharist először a harmadik évadban láthattuk, akkor még Ed Skrein játszotta a kőkemény harcost, a nézőknek azonban már az első pillanattól unszimpatikus volt a művész. Nem tudni, hogy a közharagnak köze volt-e a színész távozásához, tény viszont, hogy a negyedik etapban már Michiel Huisman barátkozott közelebbről Daenerysszel. A 6. szezonban írták ki Daariót a sorozatból, amikor is a sárkányok anyja végleg maga mögött hagyta a karaktert. Azért az eredeti színészt, Ed Skreint se kell nagyon sajnálni, aki habár hosszabb távra tervezett a Trónok harcával, szerepet kapott leváltása után A szállítóban és a Deadpool főgonoszaként is emlékezetes volt.
A Háromszemű holló Bran Stark legfontosabb mentorává vált, kevesen emlékeznek viszont arra, hogy a Trónok harca fontos szereplőjét eredetileg nem Max von Sydow játszotta. A negyedik évadban a karaktert a Journeyman színésze, Struan Roger alakította, egy sokkal megtörtebb és öregebb verzióban. A cserének köze lehet ahhoz, hogy az HBO tapasztaltabb művészre akarta bízni a Háromszemű holló szerepét, von Sydow-t ugyanis több Oscarra, Emmyre és Golden Globe-ra is jelölték.
Callum Wharry első szerepe volt, amikor a Trónok harcában eljátszhatta Tommen Baratheont. Emlékezetes történésekben is része lehetett a fiatal színésznek, hiszen a 2. évadban Cersei megpróbálta megmérgezni a saját gyermekét. Aztán a 4. etapig nem láttuk Tomment, a karakter viszont ekkortájt vált igazán fontossá, az immár Dean-Charles Chapman által játszott szereplő ágyba bújt Margaery Tyrellel, királlyá koronázták, végül azonban öngyilkossága kiírta a Trónok harcából.
Beric Dondarrion a legtöbb rajongó számára Richard Dormer alakításában vált emlékezetessé, a tüzes karddal harcoló férfi viszont már az első évadban is feltűnt. Akkor Ned Stark parancsolta meg neki, hogy vadássza le Gregor Clegane-t. Ez az újracasting különösen jól sikerült, hiszen Beric új verziója sokkal marconább figura lett, a 7. szezonban pedig különösen fontossá vált, hiszen a Falon túli öngyilkos küldetésben Havas Jon segítségére sietett.
A Hegy brutális módon megölte a Vörös Viperát, zombiként feltámadva Cersei testőre lett, azonban nem az erősember Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson volt az első, aki a karaktert eljátszotta. Ser Gregor Clegane-t ugyanis rajta kívül két színész is alakította, legelőször az ausztrál Conan Stevens az első etapban, aki azért nem tudott visszatérni, mert szerepet kapott A Hobbit filmekben. Őt váltotta Ian Whyte, akire valószínűleg senki nem emlékszik, a producereknek ellenben nagy kedvence volt. A negyedik szezonban jött meg aztán Thor, akinek köszönhetően igazi közönségkedvenccé vált A Hegy.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

hirdetés