Arya Stark braavosi kiképzése akkor nyert értelmet, amikor Deres ostroma alatt a lány észrevétlenül lopakodott oda az Éjkirályhoz és egy tőrrel leszúrta a Mások vezetőjét. A karakter igazi orvgyilkossá vált, akinek nem okozott gondot egy olyan merénylet végrehajtása, amelyről a legtöbben csak álmodnának. A Trónok harcában azonban több olyan szereplő is volt, akik el tudták volna intézni a Mások vezérét és még a motivációjuk is megvolt hozzá. Legújabb listánkban, mely a Screenrant.com cikkén alapszik, őket soroljuk fel!

5. Brienne
A hatalmasra nőtt Brienne Westeros több nemesét is szolgálta, mielőtt megtalálta az útját. Renly Baratheon után Catelyn Starknak tett esküt, hogy megvédi a lányait és egészen a 8. évadig kellett várnunk rá, hogy hivatalosan is lovagnővé váljon a karakter. Brienne hőstettei közé tartozott, hogy még egy medvével is megküzdött, csupán egy fakarddal a kezében. A nő nem esett kétségbe akkor sem, amikor Arya Starkkal kellett párbajoznia, így az Éjkirállyal is valószínűleg elbírt volna, hiszen rendkívüli fizikai adottságai voltak. A Trónok harca részben az erős női karakterei miatt vált ismertté, így valószínűleg nem sokan háborodtak volna fel rajta, ha a lovagnő győzi le a Mások vezérét.
4. Jaime Lannister
A Trónok harca 8 évada alatt a Királyölő volt a történet egyik olyan figurája, aki a legnagyobb fejlődésen ment keresztül. A férfi elveszítette jobbik kezét, de így is bátor harcos maradt. Jaime igazi lovaggá vált a produkcióban, aki teljesen vert helyzetben is gondolkozás nélkül nekirontott Daenerysnek és tomboló sárkányának a csatatéren. A személyes tragédiát ő sem tudta elkerülni, hiszen Brienne helyett visszament Cersei-hez, hogy együtt haljanak meg. A karakter még így is kiérdemelte volna, hogy a finálé előtt olyan hőstettet hajtson végre, mint az Éjkirály megölése, de a készítők ezt másképp gondolták.
3. Bran Stark
Az Éjkirály több epizódon keresztül üldözte a Háromszemű Hollót és csatlósait, Bran a szerencsének és persze Hodornak köszönheti, hogy elkerülte a túl közeli találkozást. A fiatal Starknak valószínűleg egy összecsapás esetén nehézségeket okozott volna, hogy kerekesszékben ül, de egy óriásba, vagy éppen Daenerys sárkányába vargolva könnyedén fizikai fölénybe tudott volna kerülni.
2. Daenerys Targaryen
A khaleesinek személyes indíttatása volt arra, hogy elintézze az Éjkirályt, hiszen a 7. évad fináléjában a Mások vezetője megölte Viseriont, az egyik gyermekét. Ha ez nem lett volna elég borzasztó, jégsárkányként még rabszolgasorba is állította, és a hátán lovagolva Derest is ostrom alá vette. Daenerysnek az Éjkirály elleni csata alatt még két sárkánya is életben volt, Rhaegal és Drogon erejét egyesítve, anyjuk vezetésével valószínűleg felül tudtak volna kerekedni a leghatalmasabb Máson.
1. Havas Jon
Ned Stark nevelt fia nem véletlenül lett az Éjjeli Őrség kapitánya és később Észak királya, a férfi magabiztos vezető volt, aki harcosként sem vallott szégyent. Havas Jon többször is összecsapott a Mások seregeivel, a produkció 5. évadának egyik csúcspontja volt a rideghoni ütközet. Habár az Éjkirállyal sosem párbajozott, Jonnak rendkívül sok tapasztalata volt a földöntúli lények ellen. A Trónok harca utolsó etapja után sok rajongó sérelmezte is, hogy az írók miért nem vele ölették meg a rémséget.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

hirdetés