A Trónok harcára jellemző, hogy mostohán bánik a karakterekkel, elég csak arra gondolni, hogy hány csúnya haláleset és gyilkosság volt eddig a produkcióban. A rajongók megsiratták Hodor elvesztését, de Ned Stark és Oberyn Martell halála is egy-egy külön traumát jelentett sokaknak. Kevésszer esik szó róla, de a produkcóban van néhány olyan szereplő is, akit egy idő után egész egyszerűen elfelejtenek az alkotók. A sztori egy bizonyos pontjáig fontosak, aztán pedig eltűnnek, mintha sosem szerepeltek volna. Cikkünkben most megemlítünk 5 olyan karaktert a Trónok harcából, akik köddé váltak, de a rajongók a mai napig emlegetik őket!

Öreg Nan
Az első évadban nagyon fontos karakter volt Öreg Nan, aki főleg Bran Starknak mondott meséket. Tőle hallhattunk először a Mások általi fenyegetésről, arról, hogy miképp pusztítottak el városokat halott lovakon ügetve, és óriási pókoknak parancsolva. Ezen kívül Nant nem sokat láthattuk, kivéve egy 6. évados visszaemlékezést, amikor a szereplő fiatalon tűnt fel. Öreg Nan a könyvekben életben van még, az őt játszó Margaret John viszont még az első szezon premierje előtt elhunyt, így a nagy mesélőt nem valószínű, hogy látjuk még.
Ilyn Payne
Ilyn Payne kőkemény fickó volt, egy Robert Baratheon szolgálatában álló hóhér, aki Ned Starkot is kivégezte. A férfi azóta is szerepel Arya híres listáján, amelyre azok kerültek fel eddig, akit a Stark lány holtan akar látni. Payne az első két szezonban még sokat szerepelt, a harmadiktól azonban teljesen eltűnt. Tywin Lannisternek köszönhetően tudjuk, hogy Ilyn Payne még életben van, ezt a nagyhatalmú úr akkor árulta el, mielőtt Tyrion megölte volna. Az egyetlen kérdés már csak az, hogy Arya tényleg kinyírja-e?
Robin Arryn
A legtöbb néző fizikailag és mentálisan is gyengének tartotta, Robin Arryn azonban Háza egyetlen örököse. A karaktert legutoljára akkor láthattuk, amikor Yohn Royce íjászkodni tanította, a Sasfészek ura azóta nagyon kikerült a sztori középpontjából. Pedig Robinnak megadatott a 15 perc hírnév is, hiszen a 4. évadban akkora pofont kapott Sansa Starktól, hogy az internet évekkel később is azt emlegette.
Daario Naharis
A Második Fiak vezetője igazán karizmatikus szereplője lett a Trónok harcának, hiszen a férfi még Daenerysszel is összejött. Emellett Daario a sárkányok anyjának a tanácsadójává vált, a 6. évadban azonban a Targaryen-lány maga mögött hagyta Mereenben, hogy békét tartson. Egyes teóriák szerint a karakter visszatérhet és sokan arra számítanak, hogy az utolsó hat rész során a karakter elárulja egykori szerelmét. Érdekes fordulat lenne, az biztos.
Jaqen H’ghar
Arya Stark életútjának egyik fontos állomása volt az, amikor az Arcnélküliek közé beállt, nagy vágya volt ez a lánynak, aki hosszú ideig járt Jaqen H’ghar nyomában. Jaqen Arya tanítója is lett egy időre, megkérdőjelezhető döntése azonban több is akadt. Majdnem megölette Aryát, akit végül mégiscsak visszaengedett Westerosba. Sokan találgatják, hogy ki lehet valójában Jaqen H’ghar, az árnyak között járó ember visszatérése viszont erősen a küszöbön lehet. Főleg, hogy egyik pillanatról a másikra tűnt el a Trónok harcából.

hirdetés

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

hirdetés