A Trónok harca utolsó, 6 részes szezonja rengeteg kritikát kapott a nézőktől és az újságíróktól is. Számos olyan történés és megoldás volt a produkció fináléjában, ami nem nyerte el az emberek tetszését. A tévétörténelem legnagyobb összecsapásaként beharangozott 8×03-as részt a többség szerint borzasztóan fényképezték, de Daenerys hirtelen megőrülése és Bran Stark királlyá választása sem okozott túl sok rajongónak örömet. Ettől eltekintve akadtak azért az évadban briliáns fordulatok is, cikkünkben ezeket szedjük most össze.

1. Amikor Havas Jon megtudta, hogy kik voltak a szülei
Ugyan a nézők régóta tudtak arról, hogy Jon igazából Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke, ez csak a 8. évad premierjében derült ki a karakter számára. A hírt ráadásul a férfi egyik legjobb barátja, Samwell Tarly hozta meg, ami főleg azért zúzta össze Havas Jont, mert ez már itt pontot tett a Danyvel való románc végére. Nagyon fontos pillanat volt, melynek szerepe volt abban, hogy a szerelmesek közötti kapcsolat elmérgesedett, és végül a khaleesi megőrült.
2. Brienne lovaggá ütése
A méreteiről és komorságáról ismert Tarth-i Brienne úgy vonult be a Trónok harca történelmébe, mint a nemes nő, aki mindig az elesetteket védte és a szavát sosem szegte meg. Az utolsó etapban kapta meg a karakter a jutalmát, amikor Jaime Lannister lovaggá ütötte a nőt. A rajongók ezt követően sokáig emlegették a jelenetet, mert itt láthattuk Brienne-t először vigyorogni a sorozatban. Az, hogy a lovaggá ütés olyan illusztris figurák gyűrűjében történt meg, mint Podrick Payne, Tyrion Lannister, Davos, vagy éppen Tormund, már csak hab a tortán.
3. A pillanat, amikor Arya leszúrta az Éjkirályt
Deres ostrománál a legtöbben arra számítottak, hogy Havas Jon végre életre-halálra megküzd az Éjkirállyal és a kettejük húzódó ellentétet végre lezárják. Ehhez képest a fiatal női karakterek vitték el a show-t, hiszen először Lyanna Mormont nyírt ki halált megvető bátorsággal egy élőholt óriást, majd pedig Arya Stark igazi orvgyilkosként lopakodott végig a Mások között, hogy eltegye láb alól a vezetőjüket. Emlékezetes pillanat volt ez, hiszen végre beteljesedett Arya kiképzése.
4. Amikor Havas Jon elárulta szerelmét, Daeneryst
A nézők láthatták, mekkora szenvedést okozott Jon számára az a tény, hogy tudta, ő a Vastrón jogos örököse. Emellett Dany választás elé állította a férfit, a Starkokhoz lesz hűséges, vagy pedig hozzá. A válasz ütősre sikeredett, hiszen az évadokon keresztül fattyként emlegetett Havas Jon leszúrta a khaleesit. Az biztos, hogy a karakter románcai mindig véres véget érnek, elég csak arra gondolni, hogy járt szegény Ygritte. De a Targaryen lány sorsa még így is nagyon jól működött, és összezúzta azoknak a rajongóknak az álmait, akik együtt akarták látni a páros uralkodni.
5. Sansa lett Észak királynője
A Starkok számára Havas Jon kivételével happy enddel ért véget a Trónok harca. Arya felfedezőnek állt, Bran egész Westeros királya lett, Sansa pedig Észak uralkodónőjévé vált. A fiatal nő rengeteget szenvedett a produkció 8 évada alatt, volt, amikor Joffrey Baratheon kínozta, ráadásul hiába menekült el Királyvárból, később Kisujj és Ramsay Bolton is lelkesen sanyargatták. Kár, hogy azt már nem láthattuk, milyen uralkodó vált Sansából, de annyi biztos, hogy a megkoronázása fenségesre sikerült. (Fotók: HBO)

hirdetés

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát

Berendelték az egyik Star Trek sorozat következő évadát

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek áprilisban a Netflixre

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának első hetének vendégei

Hétfőtől minden hétköznap estét érintő komolyabb műsorváltozás lesz az RTL-en

hirdetés