Hafþór Júlíus Björnsson már a harmadik színész, aki eljátssza a Hegyet a Trónok harcában, a karakter lényegében Cersei Lannister jobbkeze, aki megharcolt a Vörös Vipera ellen, most pedig zombiként védi a neki parancsoló nőt. Soha nem fogjuk elfelejteni, ahogy Oberyn Martell fejét szétzúzta az erősember, akinek a karrierje az HBO sorozata óta erősen felfelé ível. Björnsson a Men”s Health-nek adott interjút, melyből egy csomó minden kiderül az izlandi férfiról. Ezek közül az érdekességek közül összeszedtük az öt legmeglepőbbet, ezek alább, a kép alatt olvashatóak!

1. Amikor az HBO felhívta Björnssont, hogy szívesen látnák egy meghallgatáson, a férfi nem akart hinni a fülének. Azt hitte, hogy viccel a csatorna, ugyanis semmiféle tapasztalata nem volt színészként. A Trónok harca leendő sztárja nappal biztonsági őrként dolgozott, hogy ki tudja fizetni a számláit. Annak ellenére, hogy nem sok köze volt a szórakoztatóiparhoz, Hafþór mégis jó választásnak bizonyult, hiszen több mint 2 méteres magassága és 192 kilós testtömege alkalmassá teszi a szerepre.

2. A híresség az őrködés mellett erősemberként tevékenykedett, nem is rosszul, hiszen ő Európa legerősebb embere, konkrétan 450 kilót tud felhúzni deadliftben, 300 kilóval simán guggol 10-et és fekve a 220 kilót nyolcszor is kinyomja.

hirdetés

3. A meghallgatásakor a Trónok harca stábja leginkább nem arra volt kíváncsi, hogy milyen jól mondja a szövegét Björnsson, hanem arra, hogy hogy tudja forgatni a kardot és mennyire mozgékony. Az annyira nagydarab fickók, mint ő, nem ritkán szenvednek térdfájdalomtól, ugyanis a súlyuk miatt elég lassúak. A Hegy viszont fiatalabb korában kosárlabdázott, ennek is köszönheti, hogy ilyen jó kondiban van.

4. Björnsson izlandi lévén a viking legendák nagy tisztelője, rengeteg tetoválás borítja az erősembert, így megtalálható rajta például Odin, Thor, a Valhalla, de a barátnője arca és Elvis Presley is fellelhető a Hegyen.

5. A Trónok harca óta rengeteg helyre hívják, például reklámokba szerepelni, Björnsson mégis sokszor elutasítja a lehetőséget. Elmondása szerint ugyanis a legfontosabb számára, hogy rendesen eddzen, egyen és aludjon. A reklámok meg ráérnek utána.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban