A The Witcher 1. évada december 20-án debütált a Netflixen, a főszerepben Az Acélember sztárjával, Henry Cavillel. A történet egy mutáns szörnyvadászról szól, de a Kontinensen uralkodó politikai cselszövések, háborúk és a mágia világa is komoly szerepet kap benne. A produkció készítője, Lauren S. Hissrich többször nyilatkozott arról, hogy a The Witcher Andrzej Sapkowski, lengyel író művein alapszik. Az epizódokat látva azonban tagadhatatlan, hogy a CD Projekt RED 2007 és 2015 között kiadott videojátékos trilógiája is nagy hatással volt a Netflix produkciójára. Cikkünkben összeszedtük azt az 5 dolgot, amiben biztos a játékok inspirálták az online videotáron látható szériát.

1. Ríviai Geralt beszéde
A sorozat főszereplője, Henry Cavill több interjújában is bevallotta, hogy nagy videojátékos. A színész legfőképp a The Witcher játékok miatt akart a Netflix adaptációjában dolgozni, emellett a sztár a World of Warcraftnak is rajongója. Cavill elismerte, hogy a mutáns szörnyvadász beszédét Doug Cockle munkájára alapozta, aki a The Witcher játékokban Geralt szinkronhangja volt. Főleg emiatt beszél tehát olyan jellegzetesen dörmögősen, szinte suttogva a főhős.

2. Ahogyan Geralt issza a főzeteket
A The Witcher főszereplőjét először akkor láthattuk mozgásban, amikor egy pár másodperces videóban azt láttuk, ahogy Henry Cavill éppen főzetet iszik egy apró üvegcséből. A játékokban a főzetek a legdurvább szörnyek ellen kellettek, az életerő mellett az állóképességet, és a sebzést is növelték. Geralt karaktere jellegzetesen emelte ilyenkor a szájához a főzetet tartalmazó flaskát, amely mozdulatsort a színész a Netflix adaptációjában is alapul vette.

hirdetés

3. A kardozás és a varázslás
A CD Projekt RED alkotásai nem csak a történettel és a szerepjátékos elemekkel rántottak be annyi embert, hogy a The Witcher trilógia lett az egyik legtöbb példányszámban elkelt videojáték a világon. A játékok harcrendszere is egészen élvezhető és már az első résztől kezdve egyedi lett, hiszen a vaják harcmodora ritkán látható módon vegyítette a kardozást és a varázslatot, vagyis a jelek használatát. A játékokban látott brutalitás és harcmodor köszönt vissza a Netflix produkciójában is. Nem csoda, hogy sokan a billentyűzet vagy a kontroller után nyúltak volna, ezeket a jeleneteket látva, hogy Geraltnak segítsenek.

4. Geralt élete csak a küldetésekről és a nőkről szól
Az RPG-k, vagyis a szerepjátékok fő mozgatórugója, hogy a főszereplő küldetéseket teljesít, ezekért tapasztali pontokat kap és így lesz egyre erősebb. A The Witcher sorozat is hasonlóképp működött, hiszen a 8 epizód során Geralt mindig más megbízatásokat vállalt el, ezek során pedig változatos szörnyeket pusztított el. Emiatt a történet fő szála kissé háttérbe is szorult, ám az ígéretek szerint a második évadban ezen változtatnak majd. Ríviai Geralt a játékokban rengeteg nőt hódított meg, voltak olyan játékosok, akik számára a fő fókuszt ez jelentette a végigjátszás során. A romantika a tévészériából sem maradt ki, elég csak Yenneferre vagy Renfrire gondolni.

5. Geralt meditatív állapotban pihen
A The Witcher játékokban fontos elem volt a pihenés, ezt pedig jellegzetes módon úgy oldották meg a készítők, hogy Geralt egy tábortűznél letérdelt és így meditált a tűz mellett. A sorozatból sem maradt ki ez az elem, hiszen a Henry Cavill által játszott vaják is hasonlóképpen oldotta meg a relaxációt. Sok játékban a tábortüzeknél lehet menteni az adott állást, a CD Projekt RED fejlesztői efféle nehezítést nem tettek a The Witcherbe, inkább azt tették lehetővé, hogy ilyenkor lehetett alkímiával is foglalatoskodni.

hirdetés

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora