A Trónok harca napjaink egyik legsikeresebb sorozata, a kezdés azonban nem volt annyira egyszerű. David Benioff és D. B. Weiss még 2010-ben, jórészt más színészekkel készített a produkcióhoz egy másik pilotot. Az HBO-nak egyáltalán nem tetszettek a látottak , az alkotók pedig azóta is szégyenkeznek amiatt, hogy milyen lett volna eredetileg a széria első része. A HuffingtonPost újságírói most utánajártak ennek a borzalmas próbálkozásnak és az epizód forgatókönyvét felkutatva több érdekességet is közzétettek róla. Nézzük, hogy mik a legnagyobb különbségek a képernyőre került és a soha be nem mutatott Trónok harca pilot között!

1. A Mások beszéltek volna
A 2010-es pilot szerint az Éjjeli Őrség ugyanúgy belefutott volna a Mások egy csapatába, a Will nevű tagjuk azonban azért menekült volna meg, mert felmászott egy fára és a hideglelkű lények nem vették észre. A szkript alapján a jég nyelvét (a skroth-ot) beszélték a Mások, akik közel sem tűntek állatias barbároknak, inkább voltak okos és kiszámíthatatlan ragadozók.

hirdetés

2. Eredetileg Havas Jon iszonyúan berúgott
A jelenleg ismert, és nagyon visszafogott Havas Jonhoz képest egy teljesen más férfit ismerhettünk volna meg a Trónok harca eredetileg leforgatott első részében. Ott Ned Stark fattya és Benjen Stark a pohár fenekére néztek, de annyira, hogy mindketten iszonyúan berúgtak. A 2011-es pilotban inkább Tyrion Lannister mutatkozott be úgy, mint csapongó részeges, aki szívesen látogatja a bordélyokat, így izgalmas lett volna látni Jon másik oldalát is.

3. Catelyn Stark a lányát, Sansa Starkot akarta Westeros királynéjának
Sansa Stark édesanyja Havas Jonhoz hasonlóan másképp viselkedett volna a Trónok harca első részében, hiszen a forgatókönyv szerint leszidta férjét, hogy azonnal menjen délre és gondoskodjon arról, hogy Deres hercegnőjét Joffrey feleségül vegye. A nézők ehhez képest a képernyőre került epizódban azt láthatták, ahogy Catelyn minden erejével tiltakozott az ellen, hogy Sansa Királyvárba kerüljön, még Robert Baratheonnak is beszólt miatta.

4. Joffrey már az első részben szemétkedett volna
A Trónok harca nézői csak a 2. epizódban szembesülhettek azzal, hogy Joffrey milyen aljas tud lenni, amikor a fiú nem biztosította együttérzéséről a Starkokat Bran “balesete” miatt. A 2010-es pilotban azonban az ifjú Baratheon már rögtön megmutatta volna a foga fehérjét, igazi karddal akart nekitámadni a Starkoknak.

5. Daenerys és Khal Drogo nászéjszakája sokkal meghittebb volt eredetileg
Míg a legtöbben a vadsága miatt emlékeznek Dany és Drogo első együttlétére, addig a 2010-es pilotban a nő sokkal odaadóbb lett volna férjével az ágyban. A Targaryen lánynak eredetileg nagyon is szimpatikus volt a dothraki vezér, ami arra utal, hogy David Benioffék szándékai szerint az eredeti első rész sokkal közelebb állt volna ahhoz, amit George R. R. Martin írt A tűz és jég dala regények első felvonásában. (Fotók: HBO)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része