Vasárnap este a tengerentúlon – itteni idő szerint hajnali háromkor – véget ér az idei év egyik valódi meglepetés sorozatának a Westworldnek a legelső szezonja. A lassan építkező, de annál látványosabb csavarokkal élő scifi-western, szinte minden elvárásunkat felülmúlta. A komplex karakterektől kezdve, a látványos vadnyugati leszámolásokon át, egészen az emberi lét filozófiai mélységeinek a pedzegetéséig. Egy ennyire erős évad után, az ember joggal várja el a grandiózus finálét, így az alábbi listánkban azt az öt dolgot vesszük górcső alá, melyekre mindenképpen szeretnénk választ kapni az évadzáró epizódban.

5. Dr. Robert Ford túléli-e a döntései következményét
Bizonyos szemszögből nézve valahol logikus volna, ha a zseniális Anthony Hopkins által alakított – magát istennek képzelő – Dr. Ford nem érné meg a Westworld második szezonját. Ford rengeteg ellenséget szerzett magának az évek folyamán, így elég nagy az esély arra, hogy az öreg doktor végzete ugyanaz lesz, mint a kiselejtezett lakóké. Mindenesetre igazán kár volna Ford karakteréért, ugyanis az istenkomplexusban szenvedő jelleme, véleményem szerint bőven tartogat még kiaknázatlan lehetőségeket a történet folytatására nézve.

4. Milyen a sorsra jut Luke Hemsworth és Shannon Woodward karaktere
A Luke Hemsworth és a Shannon Woodward által alakított Ashley és Elsie tipikusan azok a szereplők, akik könyékig belenyúltak abba a bizonyos végtermékbe. Mégis a kettejük közti vitathatatlan szexuális feszültség és adok-kapok volt annyira érdekes, hogy véleményem szerint hiba lenne a levegőben lógva hagyni a kettejük végső sorsát. Remélhetőleg az írók is így vannak ezzel, és a fiatalok megérik a második etapot.

hirdetés

3. Sikerül-e Maeve nagyszabású szökési kísérlete
Szerintem nem lövök mellé azzal a kijelentésemmel, miszerint senki sem gondolta volna, hogy az elbűvölő Thandie Newton által játszott Maeve ekkora főszerephez jut majd az évad végére. Egyszerű kurtizánból a széria egyik legjobb karakterévé nőtte ki magát, akinek minden esélye megvan rá, hogy valóban véghez vigye azt, amit eltervezett. Azonban adódik a kérdés: Ha sikerül is Maeve szökése, vajon milyen esélyei vannak túlélni egy általa ismeretlen és nem kevésbé veszélyes világban?

2. Mi a titokzatos kapcsolat a Fekete ruhás férfi és Dolores között
Az Ed Harris által életre keltett Fekete Ruhás férfi kiléte talán az egyik legnagyobb talány, a Westworld amúgy sem szegényes elméletei között. Egyesek szerint ő William idősebb kiadása, amelyre ugyan már kaptunk némi utalást a legutóbbi epizódban, azonban még így sem kerültünk közelebb az oly rég óta keresett válaszokhoz. Miért kutatja a Fekete ruhás férfi annyira Dolores nyomát? Lehetséges volna, hogy maga Dolores a kulcs a szimplán csak “útvesztőnek” nevezett mélyebb játékhoz?

1. Mik a Delos egyéb tervei Dr. Ford kutatásaival kapcsolatban
Elérkeztünk a lista legutolsó és egyben talán egyik legérdekesebb kérdéséhez. A Westworld mögött álló gigavállalat a Delos valamiért megakarja kaparintani Dr. Ford közel harminc évnyi kutatási anyagát, beleértve a lakók alapkódját is. De mégis milyen terveik lehetnek ezzel? Esetleg az örök élet lehetőségét kutatják? Utóbbi nem is volna olyan ördögtől való, hiszen egy üres “lakó” elméjébe feltöltve az emberi tudat akár évtizedekig, de inkább századokig is képes volna életben maradni.

+1: Hol is van pontosan a Westworld létesítménye?
Rengeteg apró elejtett nyomot kaptunk már arra vonatkozóan, miszerint a Westworld valójában nem a földön, hanem egy másik bolygón található. Néhányan a Delos ikonikus földgömbjét is nyomnak vélik, amelyet jobban megvizsgálva rá kell jönnünk, hogy az valóban nem a föld nevű planétát ábrázolja.

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Gólkirályság 2. évada az RTL-en

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel