Magyarországon ma tartják az európai választásokat és sok más országban is vasárnap zárul a szavazás. Van olyan ország viszont, ahol a szavazókörök csak 23 órakor zárulnak, így azelőtt nem lehet nyilvánosságra hozni semmilyen rész vagy végeredményt. Ennek ellenére a hazai hírtelevíziók és a TV2 is már jóval este 11 előtt elkezdi a választási műsorát. Nézzük, melyik csatorna mikor ad különkiadásokat és ez hogyan érinti a két legnagyobb országos csatorna műsorrendjét.

Az RTL Klubon lesz a legkevesebb változás a megszokott vasárnapi műsorrendben. 19 óra után az aznap esti első és második filmet is képernyőre tűzik és csak a kora éjszakai film marad el. Emiatt nem is 23 órakor, csak 23:20-kor indul RTL Híradó különkiadás – Európa választ és a tervek szerint már éjfélkor véget is ér. A házigazda Rábai Balázs lesz. A TV2 szintén leadja a vasárnap esti első filmjét, viszont utána már különkiadással jelentkeznek. 21:30-kor kezdődik az Európa választ, mely a tervek szerint 3 órán keresztül tart majd, a műsorvezető pedig Palik László lesz.

Az M1-en lehet a leghosszabb egybefüggő különkiadás. 18:30-kor kezdődik a Európai parlamenti választás című műsor és a tervek szerint hajnali 2-ig tart majd. Az ATV-n ugyan ennél előbb, már 17:55-kor indul a Európa választ című különkiadás, viszont többször is hosszabban megszakítják majd. A tévéműsor szerint 19 órakor a Heti Napló Sváby Andrással másfél órán keresztül jelentkezik majd és több 10-15 perces általános híradó is lemegy majd a választási műsor közben. A Hír TV-n 19:00-kor kezdődik majd a választási műsor, EP-választás címmel. A különkiadás a tervek szerint 4 óra hosszan lesz képernyőn, így éjfélig tart majd.

hirdetés
hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát