A Csernobil című 5 részes minisorozat május 6-án mutatkozott be az HBO-n és az HBO GO-n. A produkció az 1986-os, csernobili atomkatasztrófát dolgozza fel, a 4-es reaktor felrobbanását és annak következményeit. Már a pilot epizódban láthattuk, ahogy a hős tűzoltók, az értetlen tudósok és a simlis politikusok hozzáálltak a tragédiához, kritikánkban sokszínűsége és drámaisága miatt is dicsértük a Csernobilt.

Úgy tűnik, a közönségnek is tetszenek az eddig látottak, hiszen az IMDb-n a Csernobil jelenleg 9.6-os értékelésen áll – ezzel megelőzve a Breaking Badet és a Trónok harcát – az HBO GO-n pedig 4,9-et kapott a nézőktől a maximális 5 pontból. A széria első három része kötelező néznivaló, Jared Harris és Emily Watson kiváló alakításai pedig könnyen tévés díjakat hozhatnak a színészeknek.

A Csernobilnak az évadzáró után elvileg nem lesz folytatása, bár örvendetes lenne, ha az HBO és a Sky koprodukciója antológiává nőné ki magát. Hiánypótló lenne egy olyan sorozat, amely a történelem legdurvább katasztrófáit vagy atomkatasztrófáit dolgozza fel. A Csernobil első része az HBO GO-n már szinkronnal is elérhető. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban