Kínában november vége óta terjed a COVID-19 névre keresztelt koronavírus, mely mostanra több, mint 100 országban bukkant fel. Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is világjárványt jelentett be a napokban, mely Európában a legsúlyosabban Olaszországot érinti, de az USA-ban és Kanadában is gyorsan terjed. Természetesen ez az amerikai szériák forgatására is hatással van, melyek nagy stábokkal dolgoznak, az elmúlt néhány napban 15 produkció munkálatait is le kellett állítani.

A CBS bizonytalan ideig nem folytatja a még mindig zászlóshajójának számító NCIS franchise három sorozatának felvételét, így a 2003 óta futó NCIS, és két spinoffja, az NCIS: Los Angeles és az NCIS: New Orleans, valamint a Bull című sorozat stábja is pihenőre megy. A CBS All Accessen jelentkező The Good Fight forgatását sem folytatják, illetve a CW-re készülő Dynasty és a Riverdale munkálatai is leállnak.

A legkisebb országos csatornára készülő tinisorozat, a Riverdale esetében a baj elég nagy, a Vancouverben dolgozó stábtagok között egy lehetséges fertőzöttet találtak. Az ABC A Grace klinika következő szezonjának forgatását állította le, az NBC pedig a Lángoló Chicagót, a Bűnös Chicagót és a Chicago Medet.

hirdetés

A Hawaii Five-0 stábja befejezte már az utolsó évad felvételét, a Deadline szerint azonban az olyan produkciók, ahol 1-2 rész van még hátra, rövidebb évaddal kerülhetnek képernyőre. A csatornák nem akarnak kockáztatni és ezeket a részeket inkább fel sem veszik. A járvány a legnagyobb online videotárak sorozatait is érinti, a Netflixen folytatódó Russian Doll és a legendás Grace & Frankie, illetve az Apple TV+-on látható The Morning Show (a képen) és a Little America felvételét is elnapolták.

A televíziós iparban nem csak a sorozatokat, hanem a realityket is érinti a koronavírus járvány, a The Amazing Race forgatását és az amerikai Survivor munkálatait is felfüggesztették, de a filmes világ és a hazai csatornák is érintettek. A magyar produkciók helyzetéről a későbbiekben számolunk be.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része