2005-ben, közel 15 éve indult a TV2 első saját gyártású napi sorozata. A Jóban Rosszban viszont 2016 őszétől átkerült a SuperTV2-re, azóta pedig csak heti szériák kerültek képernyőre a TV2-n. 3 év szünet után azonban mától újra lesz napi magyar sorozat! A Mintaapák premierje ma 19:15-kor lesz a TV2-n, a humoros produkció pedig mostantól minden hétköznap este új epizóddal jelentkezik.

A sorozat négy nagyon különböző férfi életét mutatja be, akik kiválóan írják le a társadalomra jellemző különböző apa figurákat. Az élet minden területén alfahímként viselkedő Géza (Fenyő Iván), aki a klasszikus családmodellben hisz, ő férjként és apaként is igazi férfi akar lenni. Szabi (Klem Viktor), a hedonista sztárügyvéd, az anti-apa, aki képtelen a családi felelősségvállalásra. A két nő és több gyerek között őrlődő Miklós (Mészáros Béla), aki mindenkinek szeretne megfeleli, de valójában senkinek sem tud. Valamint a gyerekét egyedül nevelő Tamás (Szabó Kimmel Tamás). Rajtuk kívül számos kiváló színész és rendkívül tehetséges gyerekszereplő színesíti még a történetet.

A Mintaapák az argentin Dear Daddies magyarra formált adaptációja. Az eredeti Sres. Papis című sorozat 2014-ben indult hazájában és nagyon népszerű lett. A produkciót Chilében és Mexikóban is feldolgozták, az első európai változata pedig 2018-ban Szlovákiában készült, ahol szintén kimagasló nézettséget hozott. Az északi szomszédunknál való jó szereplés miatt a formátumot a csehek, a románok, a bolgárok, a szlovének és horvátok is megvásárolták.

hirdetés

A TV2 Csoport új magyar sorozatának az egyik erőssége a színészgárda lehet. Nagyon ritka az, hogy ilyen nagy neveket sikerül leigazolni főszereplőnek egy napi sorozathoz, ugyanis egy ehhez hasonló munka nagy igénybevételt és állandó elfoglaltságot követel. A Mintaapák esetében viszont nemcsak a legfontosabb karaktereket alakítják komoly nevek. Mellékszereplőnek olyan népszerű színészeket nyertek meg, mint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata és Pataki Szilvia. A sorozat előzetesei itt tekinthetőek meg. Hogyan teljesítenek a “Mintaapák” a gyereknevelésben és az élet többi területén? Kiderül mától minden hétköznap 19:15-kor a TV2-n.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Gólkirályság 2. évada az RTL-en

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel