A Workforce Institute nevű kutatóintézet felmérése alapján 10,7 millió amerikai vesz ki szabadságot a Trónok harca sorozatzáró része miatt. A szám meglepő lehet, mivel a 8. évad 6. része ottani idő szerint vasárnap este kerül adásba, így másnap reggel zavartalanul mehetnének munkába az emberek. Közülük azonban 5,8 millióan hétvégén is dolgoznak, ezért ha élőben akarják követni az epizódot, kénytelenek lesznek szabadnapot kivenni.

A maradék 4,9 millió amerikai azzal magyarázza tervezett pihenőnapját a hét első napján, hogy otthon akarnak ünnepelni vagy gyászolni a Trónok harca vége miatt, attól függően, hogy ki lesz végül a Hét Királyság uralkodója. A Trónok harca 8. évadának 5. epizódja minden tekintetben sorozatrekord nézettséget ért el. Mivel az Egyesült Államok munkavállalóinak harmada úgy nyilatkozott, hogy élőben akarja nézni az utolsó felvonást, ez a rekord valószínűleg simán meg fog dőlni.

A kutatás alapján Westeros világa komoly lázban tartja az amerikai munkavállalókat, 12,7 millióan a saját bevallásuk szerint legalább napi 6 órát töltenek azzal, hogy a Trónok harcáról beszélnek, posztolnak, vagy olvasnak. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban