A 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozata a Breaking Bad volt, mely újdonságot hozott a neo-western műfajba, ráadásul a közönség mellett a kritikusok is imádták az AMC produkcióját. Vince Gilligan alkotása 2008 január 20-án mutatkozott be a pilot epizódjával, a sztori pedig egészen brutális fordulatot vett, amikor a gyógyíthatatlan rákkal küszködő kémiatanár (Walter White) egy volt tanítványával (Jesse) kezdett el drogot gyártani. A széria azt a kérdést feszegette 5 évadon át, hogy egy jó célért, ami jelen esetben egy család jólétének és jövőjének biztosítása volt, el lehet-e menni a végsőkig.

A Breaking Bad kora egyik legnézettebb kábeles sorozatává nőtte ki magát, 16 Emmy-díjat és 2 Emmy-díjat is kapott, ráadásul bekerült a produkció a Guinness Rekordok Könyvébe, a kritikusok egyöntetű elismerésének köszönhetően. A sorozat főszereplőjét, Bryan Cranstont 4 Emmyvel ismerték el, de a Breaking Bad egyik legfontosabb mellékszereplője, Aaron Paul is háromszor örülhetett Emmy-díjnak. Az AMC produkciója 5 évadot és 62 részt ért meg, egyike volt azoknak a tévédrámáknak, melyek az utolsó pillanatig fenn tudták tartani a magas minőséget. A Breaking Bad teljesítménye nem hullámzott annyira, mint a Losté, vagy a Hősöké, ezért is volt annyira népszerű a széria.

A mai napig számos tévésorozat kísérletezik annak bemutatásával, hogy a történet főszereplője idő közben a legnagyobb gonosszá váljon, de ritkán sikerül efféle átváltozást olyan pontosan képernyőre vinni, mint ahogy a Breaking Badnek sikerült. Nem csoda, hogy az AMC szériája saját spinoffot is kapott, ez a simlis jogászról szóló Better Call Saul, mely szintén az AMC-n megy, a főszereplő pedig Bob Odenkirk. A testvérsorozatból eddig 3 évad ment le, a történetben olyan, a Breaking Badből ismert karakterek tették tiszteletüket, mint Mike Ehrmantraut és Gus Fring.

hirdetés

A Breaking Bad igazi franchise-zá nőtte ki magát az AMC-n, a csatornán ez nem ritkaság, hiszen a The Walking Deadből is kinőtt egy másik sorozat, habár a zombis produkció mára elég gyengén szerepel, mind a nézettséget, mind a minőséget tekintve. A Breaking Bad első 3 évadát idehaza az RTL adta le elsőként, a produkció hátralévő részét pedig a Telenor MyTV előfizetői láthatták. Később az AMC-n is adásba került a sorozat, 2016 júliusában fejeződött be a produkció a magyar csatornán.

hirdetés

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján